Σχετικά με την Ακαδημία

ΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ;

“PANTHERS” ή  στη μετάφραση του “ΠΑΝΘΗΡΕΣ” είναι το όνομα του νέου συλλόγου καλαθοσφαίρισης της Πιερίας. Το όνομα αυτό προέκυψε καθώς θεωρούμε ότι στο μυαλό όλων μας ταυτίζεται με τη δύναμη, την ταχύτητα, την ευστροφία, την αντίληψη, τη στρατηγική σκέψη  και την προσαρμοστικότητα, χαρακτηριστικά τα οποία χρειάζονται σ’ ένα ομαδικό και διασκεδαστικό παιχνίδι όπως  είναι το μπάσκετ.

ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ;

Μια ερασιτεχνική ακαδημία καλαθοσφαίρισης απευθυνόμενη σε παιδιά ηλικίας 5 – 16 χρονών, η οποία θα λειτουργεί με επαγγελματικά πρότυπα από προπονητές – παιδαγωγούς με όραμα και εξειδικευμένη επαγγελματική κατάρτιση στον χώρο.

ΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΩΣ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ;

Να συμβάλλουμε στην υγιή σωματική, πνευματική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού, σύμφωνα με τις ατομικές του ιδιαιτερότητες. Ο αθλητισμός και το μπάσκετ για εμάς είναι το μέσον για να πετύχουμε αυτόν το σκοπό. Μέλημά μας να συνεισφέρουμε στην καλλιέργεια τέτοιων συνειδήσεων, αξιών και προτύπων σε νέους ανθρώπους, που θα συμβάλλουν μελλοντικά στην ευημερία του τόπου μας που τόσο πολύ έχει ανάγκη το ήθος, την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ;

Να δημιουργήσουμε ένα “οικογενειακό” περιβάλλον στο οποίο το παιδί και οι γονείς θα είναι πλήρως ικανοποιημένοι. Διττός ο ρόλος μας λοιπόν, αφενός να ΠΕΙΣΟΥΜΕ τον μικρό αθλητή να ΠΕΙΘΑΡΧΕΙ και να ΣΕΒΕΤΑΙ τους κανόνες της προπόνησης και της ομάδας και αφετέρου να ΧΑΙΡΕΤΑΙ το παιχνίδι και τις δραστηριότητες του συλλόγου.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ;

Να μεταλαμπαδεύσουμε τη συσσωρευμένη βιωματική αλλά και επιστημονική γνώση που έχουμε αποκομίσει τόσα χρόνια από τον χώρο, εκπαιδεύοντας τους νέους αθλητές μας πάνω στις βασικές δεξιότητες και τεχνικοτακτικές απαιτήσεις του αθλήματος. Περηφάνια μας να βλέπουμε τα παιδιά μέρα με τη μέρα να βελτιώνονται τόσο ως αθλητές όσο και σαν άνθρωποι.

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον!